Tiramisu rotund






Ingrediente:

500 g de biscuiți savoiardi de la Casa Rinaldi
500 g de mascarpone de la Casa Rinaldi
4 ouă
100 gr zahăr
300 ml cafea naturală de la Casa Rinaldi
Cacao

Mod de preparare:

1. Se separă albușurile de gălbenușuri, în două boluri diferite
2. Se mixează gălbenușurile până devin spumoase, după care se adaugă crema de mascarpone
3. Se mixează bine albușurile cu zahăr, până când devin o spumă densă și lucioasă (când se întoarce bolul ar trebui să stea fixată de acesta)
4. Se încorporează albușul în crema de marcarpone și gălbenuș, cu o spatulă din silicon și cu mișcări circulare
5. Se pregătestc pișcoturile, cafeaua, crema și o tavă rotundă, detașabilă în care va fi ansamblat desertul
6. În formă se aranjează mai întâi în jur o ''coroniță '' din jumătăți de pișcoturi, trecute neapărat prin cafea, după se pune un strat de cremă, după care urmează un strat de pișcoturi înmuiate puțin în cafea, doar cât să se umezească după care se pune iar un strat de cremă. Pișcoturile se asează unul lângă altul, se urmează același algoritm până se obțin 2-3 straturi.
7. La final se pudrează toată suprafața vasului cu cacao și se pune la frigider minim 5-6 ore (de preferat peste noapte), apoi se taie. Tiramisu se servește rece de la frigider.



Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu