Ingrediente:
280 g făină de la Casa Rinaldi
3 linguri cacao
10 g praf de copt
50 g zahăr
1 linguriță sare
425 ml lapte
1 linguriță esență vanilie
3 ouă mari
125 g unt topit (sau 125 ml ulei vegetal)
Mod de preparare:
1. Se amestecă făina, praful de copt, zahărul, praful de cacao și sarea într-un bol.
2. Într-un alt bol se amestecă laptele, esența de vanilie și ouăle.
3. Se formează o adâncitură în bolul cu ingrediente uscate și se adaugă amestecul de lapte, ouă, esența de vanilie și untul topit.
4. Se amestecă ingredientele până devin un aluat ușor zgrunțuros.
5. Se pornește aparatul de făcut vafe și se lasă să se lasă până când indicatorul de temperatură se aprinde.
6. Se ung plăcile pentru gofre cu o pensula cu puțin unt sau ulei și se toarnă cu lingură aprox. 75 ml aluat în mijlocul plăcii. Se închide aparatul pentru gofre, fără a se bloca inchizătoarea.
7. Se coc gofrele pentru aproximativ 5 minute.
8. Au un gust deosebit, se servesc cu miere, caramel sărat, zahăr pudră, fișcă, fructe, etc.
10 g praf de copt
50 g zahăr
1 linguriță sare
425 ml lapte
1 linguriță esență vanilie
3 ouă mari
125 g unt topit (sau 125 ml ulei vegetal)
Mod de preparare:
1. Se amestecă făina, praful de copt, zahărul, praful de cacao și sarea într-un bol.
2. Într-un alt bol se amestecă laptele, esența de vanilie și ouăle.
3. Se formează o adâncitură în bolul cu ingrediente uscate și se adaugă amestecul de lapte, ouă, esența de vanilie și untul topit.
4. Se amestecă ingredientele până devin un aluat ușor zgrunțuros.
5. Se pornește aparatul de făcut vafe și se lasă să se lasă până când indicatorul de temperatură se aprinde.
6. Se ung plăcile pentru gofre cu o pensula cu puțin unt sau ulei și se toarnă cu lingură aprox. 75 ml aluat în mijlocul plăcii. Se închide aparatul pentru gofre, fără a se bloca inchizătoarea.
7. Se coc gofrele pentru aproximativ 5 minute.
8. Au un gust deosebit, se servesc cu miere, caramel sărat, zahăr pudră, fișcă, fructe, etc.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu