Clătite cu pui în sos de frișcă




Ingrediente:

Pentru clătite:
1 litru de lapte
2 ouă
2 linguri cu zahăr
1/2 lingurița sare de la Casa Rinaldi
Aproximativ 3 pahare de făină de la Casa Rinaldi
Ulei de floarea soarelui

Pentru umplutură:

1 ceapă mică
500 ml frișcă lichidă cu 35% grăsime
500 gr fileu de pui
Sare, piper


Mod de preparare:

Clătitele:

1. Se amestecă ouăle cu zahărul și sarea. Se adaugă apoi jumătate din cantitatea de lapte.
2. Făina aproximativ 3 pahare. Se amestecă intens până se obține un aluat asemeni smântânei dense. Se face acest lucru pentru a evita cocoloașele.
3. Se toarnă în aluat restul laptelui și o pătrime din paharul cu ulei, acesta va permite să rumenim clătitele fără a adăuga ulei în tigaie.
4. Se amestecă foarte bine până se obține o masă omogena.
5. Se prăjesc clătitele pe ambele părți. Pentru prima clătită se unge tigaia cu puțină grăsime (ulei, unt ).  6.  Se obțin clătite destul de subțiri și fără găurele.


Umplutura:

1. Se fierbe fileul de pui, după care se răcește și se mărunțește.
2. Se călește ceapa cu un pic de ulei, după care se adaugă frișca și carnea mărunțită, se lasă la foc mic până sosul se îngroașă.
3. După ce este gata, sosul se răcește, iar clătitele se taie în jumătate, după care se fac triungiurile propriu- size.
4. Triunghiurile se aranjează într-o tavă, se adaugă un pic de unt și se dau la cuptor pentru 20 min la 180 grade.



Poftă bună!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu