Ingrediente:
Mousse
200 g ciocolata alba
150 g mascarpone de la Casa Rinaldi
300 ml frișcă lichidă
2 linguri suc limetă
200 g ciocolata alba
150 g mascarpone de la Casa Rinaldi
300 ml frișcă lichidă
2 linguri suc limetă
30 ml Baileys
Crema de cafea
4 lingurițe rase de cafea solubiă (ness)
4 lingurițe de zahăr
4 lingurițe de apă fierbinte
Stratul de mijloc
300 gr biscuiți Amaretti de la Casa Rinaldi
Mod de preparare:
Mousse:
1. Se combină ciocolata și crema mascarpone într-un vas și se topește pe baie de aburi, având grijă ca vasul în care sunt ingredientele să nu atingă apa. Se amestecă până la omogenizare, apoi se îndepărtează vasul de pe sursa de foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei2. Se bate frișca lichidă până începe să formeze vârfuri și se adaugă sucul de lamâie sau limeta și Baileys-ul. Folosind lamâie verde, desertul va prinde un gust mai intens și mai aromat
3. Când amestecul de ciocolată ajunge la temperatura camerei, se încorporează frișca folosind o spatulă
Crema de cafea:
1. Se toarnă într-un vas ness-ul și se adaugă zahărul și apa fierbinte
2. Cu ajutorul unui mixer se mixează compoziția până cand aceasta devine o spumă cremoasă ce va crește în volum. Se face o proba, exact ca la bezele. Se întoarce castronul și nu trebuie să cadă nici macar o picatura.
3. Când totul este pregătit, se distribuie desertul în pahare/vase individuale, începând cu un strat de mousse, în mijloc se formează stratul de biscuiți Amaretti mărunțiți (NU până la firimituri), după care urmează stratul final de mousse, se acoperă tot cu crema de cafea și se lasă la rece pentru minim doua ore
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu