Ingrediente:
Pentru clatite:
1 litru de lapte
2 ouă
2 linguri zahăr
1/2 linguriță sare
aproximativ 3 pahare de făină
ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
1. Se amestecă ouăle cu zahărul și sarea
2. Se adaugă apoi jumătate din cantitatea de lapte
3. Făina aproximativ 3 pahare se amestecă intens până se obține un aluat asemeni smântânei dense. Se face acest lucru pentru a evita cocoloașele
4. Se toarnă în aluat restul laptelui și o pătrime din paharul cu ulei, acesta va permite să se rumenească clătitele fără a adăuga ulei în tigaie
5. Se amestecă foarte bine până se obține o masă omogenă
6. Se prăjesc clătitele pe ambele părți. Pentru prima clătită se va unge tigaia cu puțină grăsime (ulei, unt ). Se obțin clătite destul de subțiri și fără găuri
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu