Ingrediente:
300 gr brânză de vaci (de preferat de casă, dar se poate și din comerț)
3 linguri smântână 30%
1 lingură miere
Ciocolată cu un procent ridicat de cacao, de la 72%
Gem de coacăza
Gem de coacăza
Mod de preparare:
1. Se amesteca într-un vas brânza, mierea și smântâna, folosind blenderul.
2. Se topeste ciocolata: într-o cratiță se pune apa la foc, deasupra căreia se aseaza o farfurie; se taie ciocolata cât mai mărunt, se pune în farfurie și se lasa să se topească la aburi.
3. Se pregăteste forma din silicon pentru brioșe. Cu o pensula din silicon se unge cu ciocolată fierbinte forma pentru brioșe, având grijă ca stratul să fie grosuț.
4. Se pune forma în frigider. Când s-au întărit, se umple forma cu amestecul din brânză. Prin aceeași metodă, se acopera cu un strat generos de ciocolată, apoi se dau din nou în frigider pentru câteva ore, să se întărească bine. Se servesc la micul dejun împreună cu gem de coacăză.
3. Se pregăteste forma din silicon pentru brioșe. Cu o pensula din silicon se unge cu ciocolată fierbinte forma pentru brioșe, având grijă ca stratul să fie grosuț.
4. Se pune forma în frigider. Când s-au întărit, se umple forma cu amestecul din brânză. Prin aceeași metodă, se acopera cu un strat generos de ciocolată, apoi se dau din nou în frigider pentru câteva ore, să se întărească bine. Se servesc la micul dejun împreună cu gem de coacăză.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu