100 g migdale cu coaja
100 gr picături de ciocolata neagra
3 oua + 1 galbenus
1 varf cutit sare
200 g zahar
1 lingurita esenta vanilie
50 unt la temperatura camerei
1 lingurita miere de albine
450 g faina + 100 -150 g faina pentru masa de lucru
5 g praf de copt
1. Migdalele se prajesc timp de 5-7 minute, in tigaia incinsa, amestecand cu o lingura de lemn. Se pun apoi pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
2. Într-un bol incapator se mixeaza cele 3 oua si un galbenus si un praf de sare pana devin cremoase. Se dauga treptat si zaharul si se mixeaza in continuare la viteza mare timp de 5 minute.
3. Într-un alt bol separat se amesteca untul cu o furculita (sau o lingura) pana a deveit cremos, apoi se adauga in acesta si lingurita de miere de albine.
4. Se toarna peste compozitia de oua, se amesteca bine, apoi se incorporeaza 1/2 din cantitatea de faina si praful de copt.
5. Migdalele, picăturile de ciocolată, esenta de vanilie si restul de 300 g faina. Se amesteca cu o spatula, apoi usor cu mana, pana am omogenizat compozitia.
6. Se presara faina pe masa de lucru, se imparte aluatul in doua bucati si se ruleaza bucatile pentru a obtine niste suluri lungi cat tava de copt a cuptorului.
3 oua + 1 galbenus
1 varf cutit sare
200 g zahar
1 lingurita esenta vanilie
50 unt la temperatura camerei
1 lingurita miere de albine
450 g faina + 100 -150 g faina pentru masa de lucru
5 g praf de copt
Mod de preparare:
3. Într-un alt bol separat se amesteca untul cu o furculita (sau o lingura) pana a deveit cremos, apoi se adauga in acesta si lingurita de miere de albine.
4. Se toarna peste compozitia de oua, se amesteca bine, apoi se incorporeaza 1/2 din cantitatea de faina si praful de copt.
5. Migdalele, picăturile de ciocolată, esenta de vanilie si restul de 300 g faina. Se amesteca cu o spatula, apoi usor cu mana, pana am omogenizat compozitia.
6. Se presara faina pe masa de lucru, se imparte aluatul in doua bucati si se ruleaza bucatile pentru a obtine niste suluri lungi cat tava de copt a cuptorului.
7. Se acopera cu faina pe toate partile si se modeleaza astfel incat sa nu fie nici foarte inalte, nici foarte late.
8. Se coc biscuitii cantuccini 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi se scot din cuptor si lasat sa se raceasca pret de 2-3 minute.
9. Se taie cu un cutit cu lama subtire, foarte bine ascutit oblic felii de 1 cm. Migdalele vor fi sectionate iar biscuitii vor arata senzational.
10. Se intoarce tava in cuptor, se scade temperatura la 160° si se coc biscuitii inca 15 minute, apoi se intredeschide usa cuptorului si se mai lasa 2 minute.
11. Biscuitii se mai lasa minim 30 minute pentru a se raci si intari.
8. Se coc biscuitii cantuccini 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi se scot din cuptor si lasat sa se raceasca pret de 2-3 minute.
9. Se taie cu un cutit cu lama subtire, foarte bine ascutit oblic felii de 1 cm. Migdalele vor fi sectionate iar biscuitii vor arata senzational.
10. Se intoarce tava in cuptor, se scade temperatura la 160° si se coc biscuitii inca 15 minute, apoi se intredeschide usa cuptorului si se mai lasa 2 minute.
11. Biscuitii se mai lasa minim 30 minute pentru a se raci si intari.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu