Ingrediente:
500 g brânză de vaci
1 ou
4 linguri gris de grau (se poate inlocui cu faina, in plus mai trebuie putina faina pentru lucru cu mainile)
0.25 lingurite sare
2 linguri zahăr
Esență de vanilie
50 ml ulei de floarea soarelui
1 ou
4 linguri gris de grau (se poate inlocui cu faina, in plus mai trebuie putina faina pentru lucru cu mainile)
0.25 lingurite sare
2 linguri zahăr
Esență de vanilie
50 ml ulei de floarea soarelui
1. Intr-un bol puneti branza, grisul, oul, zaharul, sarea si esenta de vanilie - amestecati bine cu o lingura sa fie compozitia uniforma
2. Trebuie sa va iasa o compozitie moale si lipicioasa, daca nu este asa, mai adaugati putin gris sau faina. Presarati mainile cu faina si luati cate 1 lingura de compozitia in mana
3. Cu amandoua maini formati o bila. O treceti prin faina (pregatita dinainte intr-o farfurie).
4. Se turteste putin cu palma, dar nu mult ca sa fie cam de grosimea unui deget. La fel faceti si restul papanasilor, le puneti la prajit intr-o tigaie incalzita bine cu putin ulei
4. Se turteste putin cu palma, dar nu mult ca sa fie cam de grosimea unui deget. La fel faceti si restul papanasilor, le puneti la prajit intr-o tigaie incalzita bine cu putin ulei
5. Se rumenesc la foc mediu, pe ambele parti. Din aceasta cantitate de branza mi-au iesit 2 tigai de papanasi (aproximativ 12-14 bucati)
6. Sunt buni si reci, se servesc cu smantana si dulceata
6. Sunt buni si reci, se servesc cu smantana si dulceata
Poftă buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu