2 ouă
250 ml lapte
200 grame făină
2 linguriţe praf de copt
esență de vanilie
80 gr de zahăr
3 linguri de ulei
un vârf de sare
Mod de preparare:
Măsuraţi ingredientele cu exactitate. Amestecaţi făină cu praful de copt şi daţi totul prin sită. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Mixati albuşurile până când se fac spumă şi gălbenuşurile într-un alt bol cu un vârf de sare. Combinaţi laptele cu uleiul.
Turnaţi laptele cu uleiul peste gălbenuşuri şi amestecaţi cu combinaţia de ingrediente uscate (făină, praf de copt etc.), folosind mixerul. Încorporaţi albuşurile cu ajutorul unui tel. Amestecaţi cât mai încet până când compoziţia devine omogenă.
Încălziţi tigaia şi turnaţi puţin ulei în ea. Ştergeţi suprafaţă tigăii cu ajutorul unui şerveţel de hârtie. Acest procedeu va va ajută să obţineţi acea culoare maronie pe care o capătă în general clătitele americane.
După ce tigaia s-a încins bine, turnaţi un polonic din compoziţia de clătite exact pe centrul tigăii. După ce clătită începe să facă un soi de bule, o puteţi întoarce şi pe partea cealaltă. Nu uitaţi!
Clătită nu trebuie niciodată întoarsă de mai multe ori.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu