Ingrediente:
500 ml frisca lichida
50 g zahar
1 pastaie de vanilie
8 g gelatina
Mod de preparare:
1. Se pune gelatina in apa sau lapte rece, doar cat sa fie acoperita putin.
2. Intr-o craticioara se pune la foc frisca lichida, zaharul si pastaia de vanilie (se pune intreaga fara a o deschide, in scopul reutilizarii ulterioare a acesteia). Se amesteca incontinuu si se lasa sa fiarba 3-4 minute.
3. Se ia cratita de pe foc, se adauga gelatina inmuiata si se amesteca din nou pana la completa dizolvare a acesteia.
4. Amestecul se toarna cu grija in forme de folie de aluminiu sau silicon, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se da la frigider pentru aproximativ 4 ore.


Bun venit în universul aromelor și al pasiunii pentru gătit! Acest blog culinar este locul unde rețetele se transformă în povești, iar ingredientele simple devin experiențe memorabile. Fiecare preparat este ales cu grijă, testat și prezentat într-un mod prietenos, astfel încât să inspire nu doar papilele gustative, ci și sufletul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu