Panna Cotta


Ingrediente:

500 ml frisca lichida
50 g zahar
1 pastaie de vanilie
8 g gelatina


Mod de preparare:

1. Se pune gelatina in apa sau lapte rece, doar cat sa fie acoperita putin.

2. Intr-o craticioara se pune la foc frisca lichida, zaharul si pastaia de vanilie (se pune intreaga fara a o deschide, in scopul reutilizarii ulterioare a acesteia). Se amesteca incontinuu si se lasa sa fiarba 3-4 minute.

3. Se ia cratita de pe foc, se adauga gelatina inmuiata si se amesteca din nou pana la completa dizolvare a acesteia.

4. Amestecul se toarna cu grija in forme de folie de aluminiu sau silicon, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se da la frigider pentru aproximativ 4 ore.

Un truc:

Pentru a extrage acest desert din forme se poate de introdus forma intr-un vas cu apa calda, timp de cateva secunde.


Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu