Ingrediente:
Pentru o formă cu diametrul de 18 cm
Baza din pandișpan:
2 ouă
100g zahăr
90 ml lapte
40g unt
80g făină de grâu
30g pudră de cacao (eu am obișnuit)
5g praf de copt
Se va primi un pandișan de aproximativ 2,5 cm grosime.
Mousse:
8g gelatină (am dr. Oetker)
50g de apă
1 ou
40g zahăr
90g lapte
110g ciocolată (neagră 54,5%, lapte 33,6%, alba 32%)
150g smântână 33%
Mod de preparare:
Pandișpanul:
1. Se pune într-un bol făina, praful de copt și praful de cacao;
2. În alt bol se bat ouăle, iar când devin pufoase se adaugă zahărul, se bate tot până devine o masă dublată în volum și albuie la culoare;
3. Se adaugă peste ouăle bătute, ingredientele uscate și se amestecă, iar la final se adaugă laptele încălzit din timp și untul topit (încorporate împreună), se amestecă bine tot cu spatula și mișcări circulare;
4. Aluatul se toarnă în forma de copt și se dă la cuptor pentru 30-40 min la 160 grade (sau se face testul scobitorii, totul depinde de cuptor);
5. După ce este gata pandișpanul, se lasă să se răcească, iar după se dă la frigider pentru câteva ore.
Mousse-ul:
1. Într-un castron mic se pune oul și zahărul și se bate un pic ca să se încorporeze, iar după se adaugă laptele și se pune la foc totul, se lasă până când masa se începe a îngroșa și apar primele semne de fierbere (82 grade ar trebui să atingă);
2. Se pune ciocolata (mai întâi cea neagră pentru primul strat) și se amestecă până se topește, iar după ce se mai răcește un pic, se toarnă și gelatina umflată și dizolvată din timp;
3. Când crema de ciocolată este rece (altfel frișca se va topi), se bate aparte frișca (până ajunge la consistența înghețatei topite), iar după se încorporează tot cu mișcări circulare până obținem o cremă omogenă.
Exact așa se procedează cu toate cele 3 mousse-uri.
Asamblarea:
Se poziționează cercul reglabil pe suportul de tort, se aranjează în jur folia de plastic cu o înălțime de 10 cm, după se așează baza de pandișpan (se taie un pic capacul ca să fie tot drept), după se toarnă primul strat de mousse și se dă la frigider pentru minim 30-40 min, iar în acest timp se pregătește cel de-al doilea strat (ca să reușească să se răcească).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu