Tiramisu


Ingrediente:

500 g de biscuiti savoiardi de la Casa Rinaldi
500 g de mascarpone de la Casa Rinaldi
4 oua
100 gr zahar
Un praf de sare
300 ml cafea naturala de la Casa Rinaldi
Cacao


Mod de preparare:

1. Se separă albușurile de gălbenușuri în două boluri diferite;
2. Bolul cu gălbenușuri se pune la baie de aburi îmreună cu zahărul și se amestecă până se topește tot zahărul, după se mixează timp de 2 minute și se adaugă crema de mascarpone și se mai mixează un pic pentru a se încorpora;
3. Se mixează bine albușurile cu un praf de sare până când devin o spumă densă și lucioasă (când intoarceți bolul ar trebui sa stea fixată de acesta);
4. Se încorporează albușurile în crema de mascarpone și gălbenușuri cu o spatulă din silicon și cu mișcări circulare pentru a păstra consistența pufoasă;
5. Se pregătestc pișcoturile, cafeaua, crema și o tavă în care va fi ansamblat desertul;
6. Mai întâi de toate se pune un strat de cremă, după care un strat de pișcoturi ce au fost înmuiate puțin în cafea, doar cât să se umezească după care se pune iar un strat de cremă. Pișcoturile se asează unul lângă altul, continuînd astfel până se obțin 2-3 straturi;
7. La final se pudrează toată suprafața vasului cu praf de cacao și se pune la frigider pentru minim 5-6 ore (de preferat peste noapte), apoi se taie. Tiramisu se servește rece de la frigider.


Poftă bună!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu