.jpg)
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 ou
115 gr zahăr
95 gr unt la temperatura camerei
125 gr smântână 20%
375 gr făină
Un praf de sare
1/2 l-ță bicarbonat de sodiu
Esență de vanilie
Pentru umplutura de brânză:
340 gr brânză de vaci, grăsime 9%
95 gr zahăr
45 gr smântână
20 gr făină
15 gr griș
1 albuș
Zahăr vanilat
Mod de preparare aluat:
1. Se cerne făina și se împreunează cu bicarbonatul;
2. Untul se bate cu zahărul până se obține o consistență pufoasă și albă, după se adaugă oul și esența de vanilie și se bate până se încorporează bine tot;
3. Se adaugă smântâna și se amestecă bine, iar la final se adaugă făina amestecând cu telul, după care se frământă cu mâna până se obține un aluat puțin lipicios, se formează o bilă și se învelește în peliculă alimentară, iar după se dă la frigider pentru 40-60 min.
Mod de preparare umplutură de brânză:
1. Brânza de poate zdrobi cu blenderul pentru a fi mai cremoasă sau se poate trece printr-o sită;
2. Se adaugă zahărul, smântâna și restul ingredientelor, după care se încorporează bine tot.
Formarea plicurilor:
1. Pe blatul unde se va lucra se presară făină, aluatul se împarte în 2 părți egale și se întinde până la grosimea de 4-5 mm;
2. Se decupează cercuri cu diametrul de 8-12 cm, pe o jumătate a cercului se pune 1,5 l-ță de brânză și se acoperă cu cealaltă jumătate, se aplatizează un pic colturile doar;
3. Partea de sus se unge cu gălbenuș de ou ca să se rumenească frumos la copt;
4. Copturile se dau la cuptor pentru 25 min la 180 grade.
Poftă bună!
Bun venit în universul aromelor și al pasiunii pentru gătit! Acest blog culinar este locul unde rețetele se transformă în povești, iar ingredientele simple devin experiențe memorabile. Fiecare preparat este ales cu grijă, testat și prezentat într-un mod prietenos, astfel încât să inspire nu doar papilele gustative, ci și sufletul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu