Ingrediente:
Pentru aluat:
1 ou
115 gr zahăr
95 gr unt la temperatura camerei
125 gr smântână 20%
375 gr făină
Un praf de sare
1/2 l-ță bicarbonat de sodiu
Esență de vanilie
Pentru umplutura de brânză:
340 gr brânză de vaci, grăsime 9%
95 gr zahăr
45 gr smântână
20 gr făină
15 gr griș
1 albuș
Zahăr vanilat
Mod de preparare aluat:
1. Se cerne făina și se împreunează cu bicarbonatul;
2. Untul se bate cu zahărul până se obține o consistență pufoasă și albă, după se adaugă oul și esența de vanilie și se bate până se încorporează bine tot;
3. Se adaugă smântâna și se amestecă bine, iar la final se adaugă făina amestecând cu telul, după care se frământă cu mâna până se obține un aluat puțin lipicios, se formează o bilă și se învelește în peliculă alimentară, iar după se dă la frigider pentru 40-60 min.
Mod de preparare umplutură de brânză:
1. Brânza de poate zdrobi cu blenderul pentru a fi mai cremoasă sau se poate trece printr-o sită;
2. Se adaugă zahărul, smântâna și restul ingredientelor, după care se încorporează bine tot.
Formarea plicurilor:
1. Pe blatul unde se va lucra se presară făină, aluatul se împarte în 2 părți egale și se întinde până la grosimea de 4-5 mm;
2. Se decupează cercuri cu diametrul de 8-12 cm, pe o jumătate a cercului se pune 1,5 l-ță de brânză și se acoperă cu cealaltă jumătate, se aplatizează un pic colturile doar;
3. Partea de sus se unge cu gălbenuș de ou ca să se rumenească frumos la copt;
4. Copturile se dau la cuptor pentru 25 min la 180 grade.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu