.jpg)
Ingrediente:
Pandișpanul:
180 g zahăr (130g la baza aluatului fiert, iar 50g la ouă)
150 g făină
5 g praf de copt
30 g cacao pudră
100 g ulei vegetal
75 g apă
Un praf de sare
Mod de preparare aluat:
1. Într-o cratiță se adaugă zahărul, praful de cacao, uleiul și apa și se pune la foc până începe a fierbe;
2. Până se răcește baza, într-un bol se bat ouăle, cu un pic de sare și restul cantității de zahăr, până devin pufoase și dublate în volum;
3. După ce baza de ciocolată s-a răcit, se toarnă peste ouă și se amestecă cu mișcări circulare, iar la final se adaugă făina încorporată cu praful de copt și se amestecă cu o spatulă până se omogenizează tot;
4. Aluatul se toarnă în forma și se dă la copt.
Forma are 18 cm în diametru, înălțimea formei este de 10 cm, pandișpanul are 8 cm înălțime.
Pandișpanul se coace la temperatura de 160 grade pentru 50-60 de minute! Timpul de coacere depinde de cuptor, se face testul scobitorii pentru a fi siguri. Greutatea aproximativă a pandișpanului este de 650 gr.
Pandișpanul se coace la temperatura de 160 grade pentru 50-60 de minute! Timpul de coacere depinde de cuptor, se face testul scobitorii pentru a fi siguri. Greutatea aproximativă a pandișpanului este de 650 gr.
Crema:
450 g cremă de brânză
120 ml frișcă 35% (se poate inlocui cu unt, la fel 120g)
80 g zahăr pudră
450 g cremă de brânză
120 ml frișcă 35% (se poate inlocui cu unt, la fel 120g)
80 g zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Într-un bol se adaugă crema de brânză, zahărul pudră și frișca și se bate la viteză mare timp de 30 seunde;
2. Puteți înlocui smântâna cu unt, bateți untul cu pudră timp de 3-5 minute, apoi adăugați crema de brânză, bateți timp de 1 minut, până se încorporează bine.
Ganache de ciocolată (cremă de brânză - ciocolată):
150 g cremă gată
50-70 g ciocolata neagra 44%-55% (topită la baie de aburi)
Caramelul:
120 g zahăr
25 g apă
30 g unt
140 g frișcă cu un conținut de grăsime de 35% (se încălzește un pic timp de 30 de secunde)
100 g arahide
Se adaugă zaharul și apa într-o tigaie la foc mediu (nu subțire, deoarece se încălzește rapid iar zahărul se poate arde foarte ușor);
Se amestecă până apar bule, după se adaugă frișca și se amestecă rapid ca să se omogenizeze bine toate ingredientele, la foc mic deja;
Când se obține o compoziție aurie, se adaugă untul și sarea și se amestecă în continuare timp de 5 minute.
Pentru o cremă mai groasă, mai stabilă pentru nivelare, puteți înlocui frișca cu unt, bateți untul și pudra până timp de 3-5 minute, apoi adăugați crema de brânză, bateți timp de 1 minut, până se încorporează bine.

.jpg)
.jpg)
2. Puteți înlocui smântâna cu unt, bateți untul cu pudră timp de 3-5 minute, apoi adăugați crema de brânză, bateți timp de 1 minut, până se încorporează bine.
Ganache de ciocolată (cremă de brânză - ciocolată):
150 g cremă gată
50-70 g ciocolata neagra 44%-55% (topită la baie de aburi)
Caramelul:
120 g zahăr
25 g apă
30 g unt
140 g frișcă cu un conținut de grăsime de 35% (se încălzește un pic timp de 30 de secunde)
100 g arahide
Mod de preparare:
Se amestecă până apar bule, după se adaugă frișca și se amestecă rapid ca să se omogenizeze bine toate ingredientele, la foc mic deja;
Când se obține o compoziție aurie, se adaugă untul și sarea și se amestecă în continuare timp de 5 minute.
Crema pentru ornare/nivelare:
400 g cremă de brânză
100 ml frișca cu un conținut de grăsime de 35% (se poate inlocui cu unt, la fel 100g)
70 g zahăr pudră
100 ml frișca cu un conținut de grăsime de 35% (se poate inlocui cu unt, la fel 100g)
70 g zahăr pudră
Pentru o cremă mai groasă, mai stabilă pentru nivelare, puteți înlocui frișca cu unt, bateți untul și pudra până timp de 3-5 minute, apoi adăugați crema de brânză, bateți timp de 1 minut, până se încorporează bine.

.jpg)
.jpg)
Bun venit în universul aromelor și al pasiunii pentru gătit! Acest blog culinar este locul unde rețetele se transformă în povești, iar ingredientele simple devin experiențe memorabile. Fiecare preparat este ales cu grijă, testat și prezentat într-un mod prietenos, astfel încât să inspire nu doar papilele gustative, ci și sufletul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu