Tort ''Snickers''

 

Ingrediente:

Pandișpanul:

4 ouă medii
180 g zahăr (130g la baza aluatului fiert, iar 50g la ouă)
150 g făină
5 g praf de copt
30 g cacao pudră
100 g ulei vegetal
75 g apă
Un praf de sare

Mod de preparare aluat:

1. Într-o cratiță se adaugă zahărul, praful de cacao, uleiul și apa și se pune la foc până începe a fierbe;
2. Până se răcește baza, într-un bol se bat ouăle, cu un pic de sare și restul cantității de zahăr, până devin pufoase și dublate în volum;
3. După ce baza de ciocolată s-a răcit, se toarnă peste ouă și se amestecă cu mișcări circulare, iar la final se adaugă făina încorporată cu praful de copt și se amestecă cu o spatulă până se omogenizează tot;
4. Aluatul se toarnă în forma și se dă la copt.

Forma are 18 cm în diametru, înălțimea formei este de 10 cm, pandișpanul are 8 cm înălțime. 
Pandișpanul se coace la temperatura de 160 grade pentru 50-60 de minute! Timpul de coacere depinde de cuptor, se face testul scobitorii pentru a fi siguri. Greutatea aproximativă a pandișpanului este de 650 gr.

Crema:

450 g cremă de brânză
120 ml frișcă 35% (se poate inlocui cu unt, la fel 120g)
80 g zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Într-un bol se adaugă crema de brânză, zahărul pudră și frișca și se bate la viteză mare timp de 30 seunde;
2. Puteți înlocui smântâna cu unt, bateți untul cu pudră timp de 3-5 minute, apoi adăugați crema de brânză, bateți timp de 1 minut, până se încorporează bine.

Ganache de ciocolată (cremă de brânză - ciocolată):

150 g cremă gată
50-70 g ciocolata neagra 44%-55% (topită la baie de aburi)

Caramelul:

120 g zahăr
25 g apă
30 g unt
140 g frișcă cu un conținut de grăsime de 35% (se încălzește un pic timp de 30 de secunde)
100 g arahide

Mod de preparare:

Se adaugă zaharul și apa într-o tigaie la foc mediu (nu subțire, deoarece se încălzește rapid iar zahărul se poate arde foarte ușor);
Se amestecă până apar bule, după se adaugă frișca și se amestecă rapid ca să se omogenizeze bine toate ingredientele, la foc mic deja;
Când se obține o compoziție aurie, se adaugă untul și sarea și se amestecă în continuare timp de 5 minute.

Crema pentru ornare/nivelare:

400 g cremă de brânză
100 ml frișca cu un conținut de grăsime de 35% (se poate inlocui cu unt, la fel 100g)
70 g zahăr pudră

Pentru o cremă mai groasă, mai stabilă pentru nivelare, puteți înlocui frișca cu unt, bateți untul și pudra până timp de 3-5 minute, apoi adăugați crema de brânză, bateți timp de 1 minut, până se încorporează bine.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu