,,Babă albă,,





Este o reteteta traditionala din satul unde am copilarit(aceasta budinca se numeste Baba acolo), se face de obicei de sarbatori, evenimente importante, fiind un desert simplu si delicios, fara ingrediente sofisticate. Este foarte bun desert pentru copii si nu numai



Ingrediente:

Taitei sau spaghetti
500 g
aici puteti folosi orice tip de paste doriti, unica conditie este sa fie sub forma de spaghetti, adica lungi
Oua
5 buc
Lapte de vaca
100 ml
Zahar
1 pah
cantitatea de zahar se regleaza dupa gust - aici am pus sa fie mai dulce
Stafide
1 pah
la dorinta
Esenta de vanilie
1 buc


                                                   
                                         




 

Mod de preparare:


Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
2
Dupa ce au fiert le scurgeti de apa, clatiti cu un pic de apa rece.
Apoi le turnati putin ulei rafinat - 2-3 linguri, amestecati bine, ca sa nu se lipeasca intre ele.
3
Stafidele le clatiti cu apa fierbinte.
4
Intr-un bol adanc bateti 5 oua, adaugati laptele, zaharul si esenta de vanilie.
5
Cu un tel sau lingura le amestecati bine.
6
Se adauga compozitia de oua la macaroane si se amesteca bine cu o lingura.
7
Adaugati stafidele si mai amestecati o data.
8
O tava de cuptor se asterne cu hartie de copt, asa ca sa aiba si bordurile acoperite. Ungeti bine hartia cu unt, va da un gust suplimentar la budinca si nu se va lipi de ea.
Se toarna compozitia de macaroane in tava si se da la cuptor la foc mediu.
9
O scoateti cand se rumeneste bine, o lasati putin sa se racoreasca in tava.
10
O rasturnati pe un platou  -  sa fie cu fundul in sus.
11
O portionati si savurati cu toata familia. Este buna si calda si rece.
Pofta Buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu