Ingrediente:
300 g brînză de vaci
zahăr după gust
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 1/2 linguriţă praf de copt
1-gălbenuş de ou
1ou
250g făină de grîu
1 linguriţă de sare
1-2 linguriţe de zahăr
Mod de preparare:
Într-un bol amestecăm brânza, ouăle, zahărul și zahărul vanilat. Separat amestecăm făina împreună cu praful de copt și sarea.
Treptat adaugăm amestecul de făină la cel de brînză. Auatul obținut trebuie să fie moale, uşor de modelat. Nu adaugati făină, dacă vi se pare că mai e nevoie pentru că nu veți obține gogoși pufoase.
Modelăm cu mâinile date prin făină sau puțin umezite în apă gogoși mici, (nu uităm ca ele vor mai creste de la praf de copt).
Punem ulei la încins într-o cratiță/ceaun şi se prăjesc gogoşile pe rând circa 3-4 minute pe fiecare parte, la foc moderat sub capac.
Le scoatem pe șervețele de bucătărie ca să absorbă uleiul în exces.
Servim atât calde cât și reci, presărate cu zahăr fin sau cu miere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu