
Ingrediente:
Aluat:
230 gr făină
Un praf de sare
150 gr unt 82% (de la congelator)
1 ou
120 gr smântână 15-20%
Cremă:
580 ml lapte
1 ou
Un praf de sare
70 gr zahăr
10 gr zahăr vanilat
60 gr făină
60 gr unt 82%
180 gr frișcă 35%
50 gr zahăr pudră
Mod de preparare:
Aluat:
1. Într-un bol se toarnă făina, sarea și untul ras prin răzătoare și se transformă tot în firimituri;
2. Se adaugă oul și smântâna și se amestecă până se obține un aluat (nu se frământă);
3. Se împarte aluatul în 8 bucăți egale a câte 50 gr fiecare și se dau la frigider pentru minim 30 min;
4. După ce s-a răcit aluatul, fiecare biluță se întinde bine și se coace timp de 7 min la 200 grade, până se rumenește frumos;
Crema:
1. Într-o cratiță mică se toarnă laptele și se dă la foc până se încălzește;
2. Într-un bol se pune oul, sarea, zahărul vanilat, zahărul, făina și se amestecă, după se toarnă laptele cald și se amestecă bine din nou;
3. Compoziția obținută se toarnă în cratiță și se dă la foc mediu, amestecând continuu până se începe a îngroșa;
4. În crema obținută se adaugă untul și se lasă la răcit;
5. După ce crema s-a răcit, se bate frișca cu zahărul pudră într-un alt bol, după care se încorporează.
Asamblarea:
Crema se toarnă într-un poș, iar foile se decupează după diametrul dorit (18-20 cm) și se aranjează într-un cerc reglabil de patiserie astfel: un pic de cremă pe suportul de tort, o foaie de tort, cremă, foaie de tort și exact așa se procedează până se finisează tot.
Poftă bună!

Bun venit în universul aromelor și al pasiunii pentru gătit! Acest blog culinar este locul unde rețetele se transformă în povești, iar ingredientele simple devin experiențe memorabile. Fiecare preparat este ales cu grijă, testat și prezentat într-un mod prietenos, astfel încât să inspire nu doar papilele gustative, ci și sufletul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu