Tort ''Napoleon''

 


Ingrediente:

Aluat:

230 gr făină
Un praf de sare
150 gr unt 82% (de la congelator)
1 ou
120 gr smântână 15-20%

Cremă:

580 ml lapte
1 ou
Un praf de sare
70 gr zahăr
10 gr zahăr vanilat
60 gr făină
60 gr unt 82%
180 gr frișcă 35%
50 gr zahăr pudră


Mod de preparare:

Aluat:

1. Într-un bol se toarnă făina, sarea și untul ras prin răzătoare și se transformă tot în firimituri;
2. Se adaugă oul și smântâna și se amestecă până se obține un aluat (nu se frământă);
3. Se împarte aluatul în 8 bucăți egale a câte 50 gr fiecare și se dau la frigider pentru minim 30 min;
4. După ce s-a răcit aluatul, fiecare biluță se întinde bine și se coace timp de 7 min la 200 grade, până se rumenește frumos;

Crema:

1. Într-o cratiță mică se toarnă laptele și se dă la foc până se încălzește;
2. Într-un bol se pune oul, sarea, zahărul vanilat, zahărul, făina și se amestecă, după se toarnă laptele cald și se amestecă bine din nou;
3. Compoziția obținută se toarnă în cratiță și se dă la foc mediu, amestecând continuu până se începe a îngroșa;
4. În crema obținută se adaugă untul și se lasă la răcit;
5. După ce crema s-a răcit, se bate frișca cu zahărul pudră într-un alt bol, după care se încorporează.

Asamblarea:

Crema se toarnă într-un poș, iar foile se decupează după diametrul dorit (18-20 cm) și se aranjează într-un cerc reglabil de patiserie astfel: un pic de cremă pe suportul de tort, o foaie de tort, cremă, foaie de tort și exact așa se procedează până se finisează tot.



Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu