Ingrediente (pentru 4 bucăți):
1,5 kg piept de pui
700 gr cartofi
2 castraveți
1 ceapă roșie
2 roșii mari
Frunze de salată
Lavaș
Condimente pentru cartofi și carne
Usturoi uscat
Sare, piper
Verdeață proaspătă/uscată
Pentru sosul tzatziki:
300 gr iaurt Grecesc
1/2 castravete
Usturoi proaspăt
Suc de lămâie
Sare/piper
1/2 l-ță oțet
Mix de verdeață uscată
Mod de preparare:
1. Carnea se taie cubulețe, se condimentează cu condimente pentru carne, usturoi uscat, puțină verdeață (eu am ales mix de verdeață uscată) și sare, iar după se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei la foc mediu;
2. Între timp se dau la copt și cartofii tăiați fâșii (ca pentru cartofi pai), se condimentează cu condimente pentru cartofi, verdeață, sare, piper și un pic de ulei și se dau la copt la 180 grade până sunt gata;
3. După ce sunt gata cartofii și carnea, se prepară sosul conform ingredientelor enumerate mai sus;
4. Iar ultima etapă este asamblarea, se i-au 2 bucăți de lavaș suprapuse ca să nu se rupă, se pune un pic de sos, frunzele de salată, roșiile, castraveții, ceapa, carnea, cartofii și la final iar un pic de sos;
5. Shaorma asamblată se pune la gril pentru a deveni crocantă.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu