Pâine din făină integrală bio de porumb



Ingrediente:

500 gr făină albă
300 gr făină porumb
500 ml apă
30 ml ulei
7 gr drojdie uscată sau 25 gr proaspătă
1 linguriță sare

Mod de preparare:

1. Într-un bol se amestecă toate ingredientele conform listei și se lasă la crescut pentru aproximativ 1 oră
2. Se imparte în 2 bucăți aluatul și se pune în forme dreptunghiulară, se lasă să crească încă pentru aproximativ 30 minute
3. Se ung pâinile cu ou și se dau la cuptorul preîncălzit la 160-170 grade pentru 40-50 minute (160 grade - 10 minute si restul timpului la 170 grade)

Notă!

Dacă se utilizează drojdia uscată se amestecă direct cu făina, iar în cazul drojdiei proaspete se dizolvă mai întâi de toate în apă călduță din volumul total (în cazul nostru din cei 500 ml) și se lasă să se activeze 10-15 min

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu