Galetă cu cireșe


Ingrediente:

220 gr faina de griu de la Casa Rinaldi
50 gr zahar
Sare
2 galbenusuri
2 linguri apa rece
100 gr unt

Pentru umplutura:

800 gr cireșe
1 lingura suc de lime
1 lingură faina
50 gr zahăr


Mod de preparare:

1. Toate ingredientele se adauga intr-un bol si se amesteca până la obtinerea unui aluat omogen
2. Se răstoarnă aluatul pe masă, frământă-l 2-3 minute, se formează o bilă și se aplatizeza.
3. Se invelește-o în folie alimentară și pune aluatul la frigider pentru 30 de minute.
4. Se indepărtează codițele de la cireșe, peste se adaugă zahăr, faina, sucul de lime și se amestecă.
5. Se scoate aluatul de la frigider, se îndepărtează folia, se pudrează masa de lucru cu făină și se întinde într-un cerc cu diametrul de 40-45 cm. Se transferă aluatul pe tava de copt tapetată cu foaie de copt. Se pun cireșele (care se inteapa cu o furculita)în interiorul cercului lăsând o margine de 8-9 cm.
5. Ulterior se trag marginile peste umplutură, dar în așa fel încât mijlocul cu cireșe să rămână neacoperit.
6. Se unge galeta cu gălbenuș de ou și se presara cu seminte de susan.
7. Se coace galeta la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C 45-50 minute sau până se rumenește frumos.

Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu