Tort,,Gingășie,,cu cremă de mascarpone și cafea

Ingrediente:

Pentru clătite:
400 gr făină
4 ouă
100 gr zahăr
35 gr cacao
850 ml lapte
5 linguri ulei
Puțină sare

Pentru cremă:
500 ml iaurt simplu sau frișcă
300 ml smântână 25-30% sau mascarpone
200 gr zahăr

Mod de preparare:
Se amestecă într-un  bol făina cu cacao,iar în alt bol se mixează ouăle,zahărul,uleiul și sarea.După ce ați mixat ingredientele menționate le încorporați cu făina și cacao,turinînd treptat și laptele pentru a evita formarea cocoloașelor.Când aluatul pentru clătite e gata,le puteți pregăti.Între timp preparați crema,pentru aceasta trebuie să mixați iaurtul/frișca cu zahărul într-un bol după care încorporați cu crema de mascarpone,în crema obținută puteți adăuga puțină cafea(fiartă) pentru o aromă mai deosebită.După ce clătitele sunt gata,le puteți unge cu cremă după care la final puteți decora cu cafea măcinată.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu