Ingrediente:
400 g faina
500 ml lapte
4 oua
3 lingurite rase praf copt
1/2 lingurita rasa bicarbonat
un varf sare
5 linguri zahar
zahar vanilat
6 linguri ulei
Mod de preparare:
1. Se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul si apoi se da prin sita amestecul obtinut.
2. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza foarte bine, iar galbenusurile se mixeaza (dar nu mult, cca 3 minute) cu un varf de sare.
3. Se mesteca laptele si uleiul si se adauga la galbenusuri.
4. Se adauga mixul de lapte si galbenusuri peste faina, se amesteca bine si se adauga la sfarsit albusurile, amestecand cu miscari circulare.
5. Se va obtine un aluat mai dens, dar cu o consistenta pufoasa (gen pandispan).
6. Se incinge o tigaie teflonata si se unge cu un cubulet de unt dupa care se sterge cu un servetel tot untul din tigaie. In acest fel, se vor obtine pancakes cu o suprafata aurie uniforma. Daca ramane untul in tigaie suprafata va arata ca cea de clatite adica cu pete maronii. Se unge tigaia cu unt o singura data, la inceput.
7. In centrul tigaii incinse, se toarna cu ajutorul unui polonic, aluatul. Dupa ce a fost turnat in tigaie nu se atinge in nici un caz suprafata. El se va intinde de unul singur atat cat va fi nevoie (maxim 6-7 cm diametru).
8. In momentul in care apar primele basicute iar suprafata isi pierde luciul, se intoarce pancake-ul pe cealalata parte.
9. Se prajesc in felul acesta pe toate.
10. Se servesc cu sirop de artar, miere, zahăr pudră, sos de ciocolata,etc.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu