Ingrediente:
500 g ciuperci proaspete
1 ceapa mare
Sare
Ulei
Verdeata tocata: patrunjel verde
Mod de preparare:
1. Ciupercile se curata cu o perie moale de pamant si paie. NU se spala pentru ca se imbiba cu apa ca niste bureti.
2. Se taie ceapa marunt, dupa care se taie si ciupercile in jumate dupa in felii.
3. Se alege o tigaie larga, incapatoare. Se pune in ea la incalzit uleiul, la foc mediu (fara sa fumege!), dupa se adauga ceapa. Se lasa sa se rumeneasca dupa care se adauga si ciupercile si un pic de sare. Mutam la foc mare pentru a se evapora apa cit mai repede.
NOTĂ!
În timpul pregătirii, ciupercile scad în volum.
4. Cu o spatula de lemn se amesteca ciupercile si ceapa, se dau la foc mic si se lasa sa pina devin rumene si se evapora apa in totalitate.
5. Dupa ce sunt gata se asezoneaza cu verdeata proapat tocata. Mirosul este absolut irezistibil, iar de gust, jos palaria.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu