Clătită cu banană



Ingrediente:

1 banană mare
2 ouă
1 lingură zahăr
100 gr. făină
150 ml. lapte
1 lingură ulei de floarea soarelui
Unt + zahăr pentru tigaie


Mod de preparare:

1. Într-un bol se amestecă ouăle cu zahărul, după care se adaugă făina și se formează un aluat omogen fără cocoloașe;
2. În aluatul format se toarnă treptat laptele, iar la final și uleiul;
3. Într-o tigaie se presară o lingură de zahăr, se aranjează banana tăiată rondele și se adaugă suplimentar 2-3 cubulețe mici de unt;
4. Tigaia se pune un pic la foc mediu până se topește untul, după care se toarnă aluatul pentru clătită și se pune din nou la foc cu capac;
5. Pentru a întoarce clătita se folosesc 2 farfurii, într-una se pune clătita din tigaie, se acoperă cu cea de-a doua farfurie și se întoarce, după se pune din nou în tigaie pentru a se coace și pe cealaltă parte.
6. Clătita se poate decora cu zahăr pudră la final.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu