
1 banană mare
2 ouă
1 lingură zahăr
100 gr. făină
150 ml. lapte
1 lingură ulei de floarea soarelui
Unt + zahăr pentru tigaie
Mod de preparare:
1. Într-un bol se amestecă ouăle cu zahărul, după care se adaugă făina și se formează un aluat omogen fără cocoloașe;
2. În aluatul format se toarnă treptat laptele, iar la final și uleiul;
3. Într-o tigaie se presară o lingură de zahăr, se aranjează banana tăiată rondele și se adaugă suplimentar 2-3 cubulețe mici de unt;
4. Tigaia se pune un pic la foc mediu până se topește untul, după care se toarnă aluatul pentru clătită și se pune din nou la foc cu capac;
5. Pentru a întoarce clătita se folosesc 2 farfurii, într-una se pune clătita din tigaie, se acoperă cu cea de-a doua farfurie și se întoarce, după se pune din nou în tigaie pentru a se coace și pe cealaltă parte.
6. Clătita se poate decora cu zahăr pudră la final.
Poftă bună!
Bun venit în universul aromelor și al pasiunii pentru gătit! Acest blog culinar este locul unde rețetele se transformă în povești, iar ingredientele simple devin experiențe memorabile. Fiecare preparat este ales cu grijă, testat și prezentat într-un mod prietenos, astfel încât să inspire nu doar papilele gustative, ci și sufletul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu