Vafe pufoase

                                                   


Ingrediente:

280 g făină
10 g praf de copt
50 g zahăr
1 linguriță sare
425 ml lapte
1 linguriță esență vanilie
3 ouă mari
125 g unt topit (sau 125 ml ulei vegetal)


Mod de preparare:

1. Într-un bol se adaugă făina, zahărul, praful de sare și praful de copt;
2. În alt bol se bat ouăle, după care se adaugă laptele, esența de vanilie și se încoroporează bine;
3. Amestecul lichid se toarnă peste cel uscat și se amestecă bine pentru a nu se forma cocoloașe, iar la final se toarnă untul topit;
4. Din alutul format se toarnă câte o lingură în aparatul de vafe încălzit din timp și uns cu un pic de unt;
5. Vafele se coc până devin frumos rumenite pe ambele părți.



Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu