
Ingrediente:
280 g făină
10 g praf de copt
50 g zahăr
1 linguriță sare
425 ml lapte
1 linguriță esență vanilie
3 ouă mari
125 g unt topit (sau 125 ml ulei vegetal)
280 g făină
10 g praf de copt
50 g zahăr
1 linguriță sare
425 ml lapte
1 linguriță esență vanilie
3 ouă mari
125 g unt topit (sau 125 ml ulei vegetal)
Mod de preparare:
1. Într-un bol se adaugă făina, zahărul, praful de sare și praful de copt;
2. În alt bol se bat ouăle, după care se adaugă laptele, esența de vanilie și se încoroporează bine;
3. Amestecul lichid se toarnă peste cel uscat și se amestecă bine pentru a nu se forma cocoloașe, iar la final se toarnă untul topit;
4. Din alutul format se toarnă câte o lingură în aparatul de vafe încălzit din timp și uns cu un pic de unt;
5. Vafele se coc până devin frumos rumenite pe ambele părți.
Poftă bună!
Bun venit în universul aromelor și al pasiunii pentru gătit! Acest blog culinar este locul unde rețetele se transformă în povești, iar ingredientele simple devin experiențe memorabile. Fiecare preparat este ales cu grijă, testat și prezentat într-un mod prietenos, astfel încât să inspire nu doar papilele gustative, ci și sufletul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu