
200 ml chefir
1 ou
60 gr zahăr + 30 gr pentru mere
220 gr făină
1 linguriță sodă de mâncare
Un praf de sare
40 gr unt + 20 gr pentru mere
6 gr scorțișoară
2 mere
Mod de preparare:
1. Într-un bol se mixează oul cu zahărul;
2. Se adaugă chefirul;
3. Într-un alt bol se amestecă făina, soda și sarea;
4. Se adaugă ingredientele uscate în cele umede și se amestecă bine pentru a evita formarea cocoloașelor;
5. Se adaugă untul topit și 3 gr de scorțișoară și se amestecă bine;
6. Se încălzește o tigaie la foc mediu, se toarnă câte o lingură de aluat și se lasă sub capac să se gătească;
Merele caramelizate:
1. Merele se curăță de coajă și se taie cubulețe, se pun într-un bol peste care se toarnă 3 gr de scorțișoară și 30 gr zahăr;
2. Într-o tigaie se pune untul la topit, după care se toarnă merele și se lasă la foc mediu timp de 5-7 minute.
Poftă buna!
Bun venit în universul aromelor și al pasiunii pentru gătit! Acest blog culinar este locul unde rețetele se transformă în povești, iar ingredientele simple devin experiențe memorabile. Fiecare preparat este ales cu grijă, testat și prezentat într-un mod prietenos, astfel încât să inspire nu doar papilele gustative, ci și sufletul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu