Pentru aluat:
180 gr făină
90 gr unt rece
4-5 linguri apă rece
Un praf de sare
Mărar
160 gr cașcaval tare
1 gălbenuș (pentru uns)
Pentru umplutură:
400 gr ciuperci
2 linguri smântână
Sare, piper
Mod de preparare:
1. Într-un bol se toarnă făina și untul rece tăiat cubulețe, se încorporează și se transformă în firimituri;
2. Se toarnă apa rece (poate fi și se la congelator, ca să fie cât mai rece), praful de sare și mărarul tocat, după se formează aluatul și se dă la frigider pentru minim o oră;
3. Între timp se pregătește umplutura, mai întâi de toate se spală ciupercile și se taie felii. Se pune o tigaie la foc mediu, se toarnă ulei și se lasă să se încingă, după se pun ciupercile și se lasă la gătit până scade toata apa din ele, la final se toarnă smântâna și se condimentează, se i-au de pe foc și se lasă la răcit;
4. Aluatul se scoate de la frigider și se întinde într-o foaie de aproximativ 3 mm, la mijloc se aranjează umplutura, se presară cu cașcavalul ras, se pliază marginile, se ung cu gălbenușul un pic bătut și se dă la cuptor pentru 20-25 min., la temperatura de 190 grade.
2. Se toarnă apa rece (poate fi și se la congelator, ca să fie cât mai rece), praful de sare și mărarul tocat, după se formează aluatul și se dă la frigider pentru minim o oră;
3. Între timp se pregătește umplutura, mai întâi de toate se spală ciupercile și se taie felii. Se pune o tigaie la foc mediu, se toarnă ulei și se lasă să se încingă, după se pun ciupercile și se lasă la gătit până scade toata apa din ele, la final se toarnă smântâna și se condimentează, se i-au de pe foc și se lasă la răcit;
4. Aluatul se scoate de la frigider și se întinde într-o foaie de aproximativ 3 mm, la mijloc se aranjează umplutura, se presară cu cașcavalul ras, se pliază marginile, se ung cu gălbenușul un pic bătut și se dă la cuptor pentru 20-25 min., la temperatura de 190 grade.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu