Pentru clatite:
1 litru de lapte
2 ouă
2 linguri zahăr
1/2 linguriță sare
Aproximativ 3 pahare de făină (250 gr/paharul) de la Casa Rinaldi
50 ml ulei de floarea soarelui
Pentru cremă:
500 g de mascarpone de la Casa Rinaldi
4 ouă
100 gr zahăr
Cacao
Pentru confiture de vișine:
400 gr vișine congelate
20 gr amidon
80 gr zahăr
Mod de preparare:
Clătitele:
1. Se amestecă ouale cu zahărul și sarea
2. Se adaugă apoi jumătate din cantitatea de lapte
3. Făina aproximativ 3 pahare (250 grame/paharul). Se amestecă intens până se obține un aluat asemeni smântânei dense. Se face acest lucru pentru a evita cocoloașele
4. Se toarnă în aluat restul laptelui și o pătrime din pahar cu ulei, acesta va permite să se rumenească clătitele fără a adăuga ulei în tigaie
5. Se amestecă foarte bine până se obține o masă omogenă
5. Se prăjesc clătitele pe ambele părți. Pentru prima clătită se va unge tigaia cu puțină grăsime (ulei, unt).
Crema:
1. Se separă albușurile de gălbenușuri, în două boluri diferite
2. Se mixează gălbenușurile până devin spumoase, după care se adaugă crema de mascarpone
3. Se mixează bine albușurile cu zahăr, până când devin o spumă densă și lucioasa (când se întoarce bolul ar trebui să stea fixată de acesta)
4. Se încorporează albușul în crema de marcarpone și gălbenuș, cu o spatulă din silicon și cu mișcări circulare
Confiture:
1. Într-o cratiță mică se toarnă vișinele, zahărul și amidonul;
2. Se lasă la foc mic până se dezgheață complet și începe să fiarbă, în acest timp va începe să se îngroașe la consistență;
3. Când totul este gata, se i-a de la foc cratița, se toarnă conținutul într-un bol și se lasă să se răcească.
Asamblarea este ușoară, la marginea fiecărei clătite se formează cu ajutorul unui poș de patiserie, o linie de cremă și o linie de confiture, după se rulează.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu