
Ingrediente pentru aluat:
3 ouă
9 linguri cu făină (cu vârf)
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță de sare
Ingrediente pentru umplutură:
9 linguri cu făină (cu vârf)
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță de sare
Ingrediente pentru umplutură:
250 gr brânză de vaci
O legătură de spanac proaspăt
Câteva frunze de busuioc proaspăt
1 cățel de usturoi
Sare după gust
Ingrediente pentru sosul de roșii:
O legătură de spanac proaspăt
Câteva frunze de busuioc proaspăt
1 cățel de usturoi
Sare după gust
Ingrediente pentru sosul de roșii:
3-4 roșii bine coapte
1 ceapă
2 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui
Sare și piper după gust
Ierburi uscate aromate
1 ceapă
2 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui
Sare și piper după gust
Ierburi uscate aromate
Mod de preparare:
1. Amestecă ingredientele pentru aluat și frâmântă un aluat fraged nici prea tare, nici prea moale;
2. După frământare, lasă aluatul să se odihnească minim 15 minute, sub un prosopel;
3. Între timp, pregătește umplutura cu ajutorul unui blender. Pur și simplu mixează toate ingredientele;
4. Mai departe, taie bila de aluat, în două sau în trei, după preferințe și întinde foi subțiri de aluat, pe care le vei folosi pentru a asambla ravioli cu ajutorul formei;
5. Presară făină peste forma de ravioli. Pune o bucată de foaie de aluat peste formă. Aranjează umplutura de brânză și spanac în fiecare găurică. Pune peste umplutură cu grijă, o altă foaie de aluat (pe care în prealabil ai uns-o cu o pensulă umedă) și cu ajutorul sucitorului mergi deasupra până desprinzi cu ușurință aluatul de pe margini;
6. După ce ravioli sunt gata, pune-i la fiert într-o cratiță mai măricică, cu 1 lingură ulei de măsline, piper boabe aromat și 1-2 frunze de dafin;
7. Pentru sosul de roșii, iar vei avea nevoie de prietenul care la nevoie se cunoaște – blenderul. Mixează toate ingredientele și pune compoziția la foc mediu să tragă câteva clocote bune;
8. Gata! Ravioli s-au fiert. Sosul de roșii e gata. Nu îți rămâne decât să pui toată frumusețea într-o farfurie mai adâncă, să stropești cu ulei de măsline, să razi la dorință niște parmigiano deasupra și să servești cu plăcere!
Poftă bună!
Bun venit în universul aromelor și al pasiunii pentru gătit! Acest blog culinar este locul unde rețetele se transformă în povești, iar ingredientele simple devin experiențe memorabile. Fiecare preparat este ales cu grijă, testat și prezentat într-un mod prietenos, astfel încât să inspire nu doar papilele gustative, ci și sufletul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu