Ravioli cu ricotta și spanac



Ingrediente pentru aluat:

3 ouă
9 linguri cu făină (cu vârf)
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță de sare

Ingrediente pentru umplutură:

250 gr brânză de vaci
O legătură de spanac proaspăt
Câteva frunze de busuioc proaspăt
1 cățel de usturoi
Sare după gust

Ingrediente pentru sosul de roșii:

3-4 roșii bine coapte
1 ceapă
2 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui
Sare și piper după gust
Ierburi uscate aromate


Mod de preparare:

1. Amestecă ingredientele pentru aluat și frâmântă un aluat fraged nici prea tare, nici prea moale;
2. După frământare, lasă aluatul să se odihnească minim 15 minute, sub un prosopel;
3. Între timp, pregătește umplutura cu ajutorul unui blender. Pur și simplu mixează toate ingredientele;
4. Mai departe, taie bila de aluat, în două sau în trei, după preferințe și întinde foi subțiri de aluat, pe care le vei folosi pentru a asambla ravioli cu ajutorul formei;
5. Presară făină peste forma de ravioli. Pune o bucată de foaie de aluat peste formă. Aranjează umplutura de brânză și spanac în fiecare găurică. Pune peste umplutură cu grijă, o altă foaie de aluat (pe care în prealabil ai uns-o cu o pensulă umedă) și cu ajutorul sucitorului mergi deasupra până desprinzi cu ușurință aluatul de pe margini;
6. După ce ravioli sunt gata, pune-i la fiert într-o cratiță mai măricică, cu 1 lingură ulei de măsline, piper boabe aromat și 1-2 frunze de dafin;
7. Pentru sosul de roșii, iar vei avea nevoie de prietenul care la nevoie se cunoaște – blenderul. Mixează toate ingredientele și pune compoziția la foc mediu să tragă câteva clocote bune;
8. Gata! Ravioli s-au fiert. Sosul de roșii e gata. Nu îți rămâne decât să pui toată frumusețea într-o farfurie mai adâncă, să stropești cu ulei de măsline, să razi la dorință niște parmigiano deasupra și să servești cu plăcere!



Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu