Ingrediente:
200 g unt topit si racorit
1 lingurita drojdie uscata
400 g faina folositi atat cat va cere aluatul, pana nu se lipeste de maini
450 gr visina in suc propriu
300 g zahar pudra
1 lingurita drojdie uscata
400 g faina folositi atat cat va cere aluatul, pana nu se lipeste de maini
450 gr visina in suc propriu
300 g zahar pudra
Mod de preparare:
2. Se pune smântâna într-un bol în care se va forma aluatul.
3. Se adaugă untul și se amestecă cu o lingura, apoi se pune drojdia și se mai amestecă o data
3. Se adaugă untul și se amestecă cu o lingura, apoi se pune drojdia și se mai amestecă o data
4. Se adaugă făina și se framântă
5. Aluatul se lasă la rece 10-15 min, 1 ora sau chiar mai mult. Dupa ce se scoate de la rece, se mai framântă un pic
6. Se imparte în 14-16 bucățele mici și se formează din ele biluțe, după care se pun pe masa presărată cu făină
7. Fiecare bilă se întinde cu făcălețul într-o foaie subțire de 1.5-2 mm și rotundă. Se taie în 8 benzi uniforme, se pune pe fiecare câte o vișină și se rulează
8. Se trece apoi pe o tavă (nu ungeți cu nimic, aluatul este cu unt și nu se lipește) și se dă la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade
9. Se scot când sunt usor rumene, nu se lasă până se rumenesc tare, că se usucă prea mult
10. După ce se scot din cuptor se lasă 2 minute după care se trec prin zahăr pudră și se lasă să se răcească complet.
8. Se trece apoi pe o tavă (nu ungeți cu nimic, aluatul este cu unt și nu se lipește) și se dă la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade
9. Se scot când sunt usor rumene, nu se lasă până se rumenesc tare, că se usucă prea mult
10. După ce se scot din cuptor se lasă 2 minute după care se trec prin zahăr pudră și se lasă să se răcească complet.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu