Pentru foi:
Faina 500g
Sare 1 lingurita rasa de
Apa usor calduta, cat cuprinde, sa iasa un aluat tare
Oțet 1 lingura
Ulei 2 linguri
Ulei in cantitati egale pentru uns si intins
Umplutura:
Mere 2 kg
Zeama de la jumatate de lamaie
Zahar 200 g
Mod de preparare:
2. Pe un șervet de bucătărie se întinde foarte ușor fiecare foaie, e suficient să fie trasă de margini
3. Se stropește cu ulei, apoi se aduce fiecare parte până la mijloc, după la margine se adaugă umplutura și se rulează
4. Fiecare plăcintă obținută se așează în tava unsa cu ulei
5. Se coc plăcintele la o temperatură medie, de 170-180 de grade. Se verifică cuptorul după 40 de minute. Placintele sunt gata când sunt frumos rumenite deasupra
6. Imediat, așa fierbinți, se pudrează cu zahăr pudră și se acoperă cu un șervet. În felul acesta, foile se vor înmuia puțin și nu se vor sfărâma la tăiat
7. Cam după 20 de minute, placintele cu mere se răcesc și se pot tăia
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu