
Ingrediente:
470 ml lapte
4 ouă
4 linguri zahăr tos
160 g făină
2 fiole esență de vanilie
120 g unt
Pentru umplutura de mere caramelizate:
100 gr zahăr tos
20 gr unt
3 mere medii
1 linguriță de scorțișoară măcinată
Mod de preparare:
1. Preîncălzim cuptorul la treaptă mare;
2. Punem untul într-o tavă (cu dimensiunea de 33 x 23 x 5 cm) sau o tigaie de fontă, dă la cuptor să se topească;
3. Între timp, într-un bol mare (dacă ai un blender/mixer care vine cu tot cu castron e perfect, îți va ușura munca mult) combinăm laptele cu ouăle, vanilia, făina și zahărul granulat;
4. Când se topește untul (nu îl lăsa să se evapore sau să se caramelizeze), turnăm aluatul în tavă și îl nivelăm;
5. Lăsăm să se coacă timp de 20-30 de minute sau până când mijlocul se coace și marginile devin pufoase și aurii;
6. Între timp merele se spală și se curăță de coajă, după care se taie felii și se pun într-un bol;
7. Într-o tigaie se adaugă zahărul și se lasă să se topească complet și să capete o culoare aurie, se adaugă untul și se amestecă, după care se adaugă și merele împreună cu scorțișoara și se lasă până se evaporă toată apa;
6. Scoatem clătita din cuptor, se decorează cu umplutura de mere și se servește.
Poftă bună!
Bun venit în universul aromelor și al pasiunii pentru gătit! Acest blog culinar este locul unde rețetele se transformă în povești, iar ingredientele simple devin experiențe memorabile. Fiecare preparat este ales cu grijă, testat și prezentat într-un mod prietenos, astfel încât să inspire nu doar papilele gustative, ci și sufletul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu