Ingrediente:
Pentru blat:
250 g faina120 g unt foarte rece
50 ml apa rece
1 galbenus
2 linguri zahar pudra
putina sare
Pentru cremă:
160 g suc de lamaie100 g oua
105 g zahar
133 g unt
Mod de preparare:
Blatul:
1. Într-un bol se amestecă făina, untul, zahărul pudră si sarea
2. Se adauga galbenusul si apa rece dupa care se amesteca iar pina se obtine un aluat omogen si se da pentru 1 ora la frigider
3. Dupa 1 ora aluatul se scoate de la frigider si se intinde, dupa care se aranjeaza frumos in tava de copt si se da la cuptor pentru 15 min cu greutate (o bucata de pergament + naut) ca sa nu se umfle, dupa se indeparteaza greutatea si se mai lasa pentru 15 minute la cuptor sa se rumeneasca bine
4. Între timp se prepara crema
Crema:
1. Se bat cu un tel ouale si zaharul, dupa care se adauga sucul de lamaie si se lasa sa fiarba totul aproximativ 3-4 minute. Se i-a de pe foc si se adauga untul si se toarna in tarte
Tartele se decoreaza cu felii de limeta, lamâie, portocale, afine, etc. și se servesc cu o bila de inghetata de vanilie
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu