Hummus de casă


Ingrediente:

1 conserva de naut
1 lingura de tahini (este o pasta de susan pe care o gasiti la orice magazin arabesc)
1 catel de usturoi
1 lamaie
3 linguri de ulei de masline extravirgin + 2-3 linguri pentru servire
sare
pentru servire: piper chilli uscat de la Casa Rinaldi, susan negru, susan alb, nachos din faina de porumb


Mod de preparare:


1. Se scurge de apa conserva de naut, pastrand lichidul deoparte

2. Se pune intr-un castron boabele de naut, pasta tahini, zeama de lamaie (atentie, sa nu scapati si samburi) si usturoiul. Se adauga uleiul de masline si se paseaza

3. Se adauga treptat cate putin din lichidul pastrat deoparte, atata cat sa se obtina o pasta de o consistenta cremoasa, nu prea groasa dar in niciun caz sa nu curga

4. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii, aplicand folie alimentara direct pe suprafata hummusului, ca sa nu prinda crusta.

5. Pentru servire,se transfera intr-o farfurie, se presara cu chili uscat de buna calitate, susan negru si alb



Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu