Tartă cu cremă de vanilie și zmeură


Ingrediente:

Pentru blat: 

200 gr unt
100 gr zahăr
300 gr gr făină
1 ou
15 gr praf de copt
Coaja de la o lămîie

Pentru crema:

250 ml lapte
1 lingura de zahar
1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
3 galbenusuri
30 gr zahar
20 gr amidon


Mod de preparare:

1. Se adaugă într-un bol ingredientele conform ordinii scrise, se frămîntă aluatul cu mîna și se dă la frigider pentru 30-60 minute.
2. După se poate de modelat, așezat în tavă
3. Se inteapa aluatul si se dă la cuptor pentru 30-35 minute la 180 grade, pentru ca aluatul sa nu se umfle la copt, se mai adauga o bucata de pergament si un pic de naut, pentru a mentine greutatea
4. Intre timp se pregateste crema de vanilie. Laptele se pune intr-o craticioara. In lapte se presara o lingura de zahar si bobitele din jumate de pastaie de vanilie sau o lingurita de extract de vanilie. Se pune craticioara pe foc mic 
5. Intr-un castron se bat 3 galbenusuri cu 30 gr de zahar si 20 gr amidon
6. Cand laptele mai sa dea in clocot, se amesteca cu crema de galbenusuri si se pune inapoi pe foc, amestecand, pana capata o consistenta de crema.
7. Se poate da apoi si printr-o sita (ca sa fii sigur ca obtii o crema fina) si se lasa la racit.
8. In final, tarta se umple cu crema si zmeura dulce


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu