
125 ml chefir
100 ml ulei
1/2 l-ță sodă de mâncare
150 gr zahăr
1 ou
1 pachet zahăr vanilat
200 gr făină
1/4 l-ță sare
Picături de ciocolată pentru umplutură
Mod de preparare:
1. Într-un bol se pune făina, soda, sarea și se amestecă pentru a se încorpora;
2. Într-un alt bol se toarnă uleiul, zahărul, zahărul vanilat și oul și se mixează cu un tel;
3. Chefirul se amestecă cu colorantul după care se adaugă la masa din ulei și ou obținută anterior și se încorporează bine;
4. La final ingredientele uscate se încorporează cu cele umede, se amestecă bine până la omogenizare, și se adaugă picăturile de ciocolată;
5. Compoziția obținută se toarnă în forme (câte 50 gr fiecare, pentru a fi mai ușor puteți folosi o lingură pentru înghețată);
6. Brioșele se coc la 180 grade pentru 25 min, se face testul scobitorii (timpul depinde de cuptorul dvs.);
Mod de preparare:
1. Într-un bol se pune făina, soda, sarea și se amestecă pentru a se încorpora;
2. Într-un alt bol se toarnă uleiul, zahărul, zahărul vanilat și oul și se mixează cu un tel;
3. Chefirul se amestecă cu colorantul după care se adaugă la masa din ulei și ou obținută anterior și se încorporează bine;
4. La final ingredientele uscate se încorporează cu cele umede, se amestecă bine până la omogenizare, și se adaugă picăturile de ciocolată;
5. Compoziția obținută se toarnă în forme (câte 50 gr fiecare, pentru a fi mai ușor puteți folosi o lingură pentru înghețată);
6. Brioșele se coc la 180 grade pentru 25 min, se face testul scobitorii (timpul depinde de cuptorul dvs.);
Poftă bună!
Bun venit în universul aromelor și al pasiunii pentru gătit! Acest blog culinar este locul unde rețetele se transformă în povești, iar ingredientele simple devin experiențe memorabile. Fiecare preparat este ales cu grijă, testat și prezentat într-un mod prietenos, astfel încât să inspire nu doar papilele gustative, ci și sufletul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu