Ingrediente:
125 ml chefir
100 ml ulei
1 lingură cacao
1/2 l-ță sodă de mâncare
150 gr zahăr
1 ou
1 lingură colorant alimentar roșu (eu folosesc marca AmeriColor)
1 pachet zahăr vanilat
180 gr făină
1/4 l-ță sare
Pentru cremă:
250 gr mascarpone
250 ml frișcă de 35%
80 gr zahăr pudră
Pentru umplutură:
1 l-ță amidon
250 gr zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Într-un bol se pune făina, soda, praful de cacao, sarea și se amestecă pentru a se încorpora;
2. Într-un alt bol se toarnă uleiul, zahărul, zahărul vanilat și oul și se mixează cu un tel;
3. Chefirul se amestecă cu colorantul după care se adaugă la masa din ulei și ou obținută anterior și se încorporează bine;
4. La final ingredientele uscate se încorporează cu cele umede și se amestecă bine până la omogenizare;
5. Compoziția obținută se toarnă în forme (câte 50 gr fiecare, pentru a fi mai ușor puteți folosi o lingură pentru înghețată);
6. Brioșele se coc la 180 grade pentru 25 min, se face testul scobitorii (timpul depinde de cuptorul dvs.);
7. Vişinele se scurg de suc, sucul se toarnă într-o cratiță, se adaugă amidonul și zahărul, se amestecă continuu până se dizolvă și se îngroașă, se adaugă vișinele și se mai lasă la foc mic încă 10 min, după ce sunt gata, se lasă la răcit;
8. Confitul poate fi adăugat înainte de copt sau după, perforând partea de sus a fiecărei brioșe (la preferința fiecăruia);
9. Într-un bol separat se prepară crema, mixând toate ingredientele până devin o cremă stabilă (ATENȚIE, crema nu se bate prea tare pentru că se transformă rapid în unt), la final se decorează brioșele cu ajutorul unui poș de patiserie și a unui dui.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu