Pateuri cu ciuperci

 





Ingrediente:

1 aluat de foietaj (circa 500 g)
500 g ciuperci
2 cepe
Sare, piper
1 ou
Susan alb și negru

Mod de preparare:

1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade
2. Se pune la călit în ulei ceapa. Când totul devine translucid și auriu, se pun ciupercile (tocate și ele în prealabil). Cât timp se călesc ciupercile, se întinde – cu un sucitor – foietajul pe o suprafață de lucru pe care se presară un pic de făină
3. Cu ajutorul unei căni, se decupează forma de aluat
4. Se pune în mijlocul fiecărui cerc din aluat în parte 1 lingură/1 linguriță (în funcție de cât de mare va ieși pateul) de umplutură. 

ATENȚIE: se lasă loc pe margini, pentru a putea împături pateul

5. Se ung marginile cu ou bătut și sigilează bine ca să nu iasă umplutura. La dorință, pateurile se pot unge și pe deasupra cu ou și presăra deasupra susan, mac sau alte semințe. Tava cu pateuri se dă la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când se rumenesc



Poftă bună!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu