Ingrediente:
500 g brânză de vaci
2 ouă
4 linguri de făină de hrișcă
0.25 lingurite sare
2 linguri zahăr
50 ml ulei de floarea soarelui
5 gr praf de copt
Mod de preparare:
1. Intr-un bol se pune branza, faina, ouăle, zaharul, sarea si praful de copt - se amesteca bine cu o lingura sa fie compozitia uniforma
2. Trebuie sa iasa o compozitie omogena. Se umezesc mainile cu apa pentru a nu se lipi aluatul si se formeaza bile care se aplatizeaza usor si se pun in tigaia incinsa cu ulei
3. Se rumenesc la foc mediu, pe ambele parti. Din aceasta cantitate de branza se primesc aproximativ 14 brânzoaice
4. Sunt bune si reci si se servesc cu smantana si dulceata
Mod de preparare:
1. Intr-un bol se pune branza, faina, ouăle, zaharul, sarea si praful de copt - se amesteca bine cu o lingura sa fie compozitia uniforma
2. Trebuie sa iasa o compozitie omogena. Se umezesc mainile cu apa pentru a nu se lipi aluatul si se formeaza bile care se aplatizeaza usor si se pun in tigaia incinsa cu ulei
3. Se rumenesc la foc mediu, pe ambele parti. Din aceasta cantitate de branza se primesc aproximativ 14 brânzoaice
4. Sunt bune si reci si se servesc cu smantana si dulceata
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu