Ingrediente:
1 aluat de foietaj
500 gr ricotta de la Casa Rinaldi
Sare, piper de la Casa Rinaldi
1 ou
O legatura de spanac proaspat
Sare, piper de la Casa Rinaldi
1 ou
O legatura de spanac proaspat
Pentru decor:
1 ou
1 ou
Mod de preparare:
2. Aluatul de foietaj se lasa sa se decongeleze .
3. Într-un bol, se amesteca bine ricotta, oul, spanacul sarea si piperul.
4. Într-o tava se intinde o foaie de aluat de foietaj (taiata rotund cu ajutorul unui capac), se pune deasupra umplutura de spanac si deasupra a doua foaie de foietaj .
5. Se aseaza un vas rotund mic in centrul placintei (el nu trebuie taiat) dupa care se formeaza petalele (se taie placinta in 4 parti egale, dupa fiecare parte se mai taie in jumatate si iar in jumatate, dupa fiecare petala se rasuceste de cite 2 ori)
6. Într-un alt bol mic, se bate un ou cu furculita si se unge placinta cu o pensula de bucatarie
7. In cuptorul incins la 180 grade, se coace placinta timp de 25 minute
Poftă bună!

Bun venit în universul aromelor și al pasiunii pentru gătit! Acest blog culinar este locul unde rețetele se transformă în povești, iar ingredientele simple devin experiențe memorabile. Fiecare preparat este ales cu grijă, testat și prezentat într-un mod prietenos, astfel încât să inspire nu doar papilele gustative, ci și sufletul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu