Ingrediente: (pentru 4 porţii)
4 cartofi mari
2 căţei de usturoi
1 lingură unt la temeperatura camerei
3 linguri smântână 20%
Caşcaval
Sare
Piper
Verdeaţă
Mod de preparare:
1. Se spală bine cartofii şi se înţeapă cu o furculiţă (pentru a nu se crăpa în timpul coacerii)
2. Se aranjează într-o tavă şi se dau ca cuptor la 200 grade până când sunt gata
3. Într-o farfurie separată se prepară umplututra: smântână + usturoi zdrobit + unt + caşcaval ras + sare, piper
3. După ce s-au copt, cartofii se taie în jumătate sau în 4 (nu până la final) şi se toarnă cu o lingură, umplutura preparată anterior
4. Se mai dau cartofii cu umplutură la cuptor, pentru încă 2-3 minute.
5. Se aranjează frumos pe o farfurie şi se presează cu verdeaţă proaspătă
Poftă bună!


Bun venit în universul aromelor și al pasiunii pentru gătit! Acest blog culinar este locul unde rețetele se transformă în povești, iar ingredientele simple devin experiențe memorabile. Fiecare preparat este ales cu grijă, testat și prezentat într-un mod prietenos, astfel încât să inspire nu doar papilele gustative, ci și sufletul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu