Cartofi copţi cu caşcaval şi verdeaţă


Ingrediente: (pentru 4 porţii)

4 cartofi mari
2 căţei de usturoi
1 lingură unt la temeperatura camerei
3 linguri smântână 20%
Caşcaval
Sare
Piper
Verdeaţă

Mod de preparare:

1. Se spală bine cartofii şi se înţeapă cu o furculiţă (pentru a nu se crăpa în timpul coacerii)
2. Se aranjează într-o tavă şi se dau ca cuptor la 200 grade până când sunt gata
3. Într-o farfurie separată se prepară umplututra: smântână + usturoi zdrobit + unt + caşcaval ras + sare, piper
3. După ce s-au copt, cartofii se taie în jumătate sau în 4 (nu până la final) şi se toarnă cu o lingură, umplutura preparată anterior
4. Se mai dau cartofii cu umplutură la cuptor, pentru încă 2-3 minute.
5. Se aranjează frumos pe o farfurie şi se presează cu verdeaţă proaspătă


Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu