
Ingrediente:
2-3 mere
2 ouă
400 ml lapte
350 gr făină
Un vârf de linguriță praf de copt
Scorțișoară
Zahăr + scorțișoară pentru topping
400 ml lapte
350 gr făină
Un vârf de linguriță praf de copt
Scorțișoară
Zahăr + scorțișoară pentru topping
Mod de preparare:
1. Într-un bol se mixează ouăle cu laptele;
2. Se adaugă scorțișoara, făina, praful de copt și se formează aluatul;
3. Merele se spală bine, se scoate mijlocul cu o ustensilă specială și se taie rondele;
4. Fiecare rondea de măr se trece prin aluat și se pune la prăjit la foc mic spre mediu, într-o tigaie bine încinsă;
5. Între timp se pregătește topping-ul din zahăr cu scorțișoară;
6. Când rondelele sunt gata, se lasă pe un prosop de bucătărie pentru a elimina surplusul de ulei, după care se trec prin amestecul de zahăr și scorțișoară.
Poftă bună!
Bun venit în universul aromelor și al pasiunii pentru gătit! Acest blog culinar este locul unde rețetele se transformă în povești, iar ingredientele simple devin experiențe memorabile. Fiecare preparat este ales cu grijă, testat și prezentat într-un mod prietenos, astfel încât să inspire nu doar papilele gustative, ci și sufletul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu