
Ingrediente:
240 ml apă
28 gr unt
13 gr zahăr
1/8 l-ță sare
120 gr făină
1 ou mare
10 gr zahăr vanilat
Ulei pentru prăjit
Zahăr cu scorțișoară:
100 gr zahăr
1 l-ță scorțișoară măcinată
Mod de preparare:
1. Într-o cratiță mică se pune apa, untul, zahărul + zahărul vanilat și sarea, se pune la foc mediu până începe a fierbe;
2. Când apa începe a fierbe, se i-a de pe foc, se adaugă făina și se amestecă până se obține un aluat(
3. Se adaugă oul și se amestecă rapid până la omogenizare;
4. Aluatul se lasă un pic la răcit după care se toarnă într-un poș și se formează churros pe o foaie de pergament stropită un pic cu ulei pentru a evita lipirea;
5. Foaia de pergament cu churros se dă la congelator pentru 15-20 min;
6. Între timp se pune uleiul la încins, după ce a atins temperatura potrivită se scot churros din congelator și se pun pe rând la prăjit până devin frumos rumeniți;
7. Churros se aranjează întâi de toate pe un prosop de bucătărie din hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei după care se trec prin zahărul cu scorțișoară;
8. La dorință se poate adăuga și lapte condensat și se servesc cu o cafea aromată.
28 gr unt
13 gr zahăr
1/8 l-ță sare
120 gr făină
1 ou mare
10 gr zahăr vanilat
Ulei pentru prăjit
Zahăr cu scorțișoară:
100 gr zahăr
1 l-ță scorțișoară măcinată
Mod de preparare:
1. Într-o cratiță mică se pune apa, untul, zahărul + zahărul vanilat și sarea, se pune la foc mediu până începe a fierbe;
2. Când apa începe a fierbe, se i-a de pe foc, se adaugă făina și se amestecă până se obține un aluat(
3. Se adaugă oul și se amestecă rapid până la omogenizare;
4. Aluatul se lasă un pic la răcit după care se toarnă într-un poș și se formează churros pe o foaie de pergament stropită un pic cu ulei pentru a evita lipirea;
5. Foaia de pergament cu churros se dă la congelator pentru 15-20 min;
6. Între timp se pune uleiul la încins, după ce a atins temperatura potrivită se scot churros din congelator și se pun pe rând la prăjit până devin frumos rumeniți;
7. Churros se aranjează întâi de toate pe un prosop de bucătărie din hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei după care se trec prin zahărul cu scorțișoară;
8. La dorință se poate adăuga și lapte condensat și se servesc cu o cafea aromată.
Poftă bună!
Bun venit în universul aromelor și al pasiunii pentru gătit! Acest blog culinar este locul unde rețetele se transformă în povești, iar ingredientele simple devin experiențe memorabile. Fiecare preparat este ales cu grijă, testat și prezentat într-un mod prietenos, astfel încât să inspire nu doar papilele gustative, ci și sufletul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu