Churros cu vibe Spaniol

                                                       

Ingrediente:

240 ml apă
28 gr unt
13 gr zahăr
1/8 l-ță sare
120 gr făină
1 ou mare
10 gr zahăr vanilat
Ulei pentru prăjit

Zahăr cu scorțișoară:

100 gr zahăr
1 l-ță scorțișoară măcinată

Mod de preparare:

1. Într-o cratiță mică se pune apa, untul, zahărul + zahărul vanilat și sarea, se pune la foc mediu până începe a fierbe;
2. Când apa începe a fierbe, se i-a de pe foc, se adaugă făina și se amestecă până se obține un aluat(
3. Se adaugă oul și se amestecă rapid până la omogenizare;
4. Aluatul se lasă un pic la răcit după care se toarnă într-un poș și se formează churros pe o foaie de pergament stropită un pic cu ulei pentru a evita lipirea;
5. Foaia de pergament cu churros se dă la congelator pentru 15-20 min;
6. Între timp se pune uleiul la încins, după ce a atins temperatura potrivită se scot churros din congelator și se pun pe rând la prăjit până devin frumos rumeniți;
7. Churros se aranjează întâi de toate pe un prosop de bucătărie din hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei după care se trec prin zahărul cu scorțișoară;
8. La dorință se poate adăuga și lapte condensat și se servesc cu o cafea aromată.


Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu