Clafoutis cu cireșe

 


Ingrediente:

600 cireșe 
200 ml lapte
100 g făină
4 ouă
40 g unt topit
100 g zahăr
Un praf de sare

Mod de preparare:

1. Se amesteca ouăle cu un praf de sare, se adauga zahărul și se mai bate totul 1-2 minute (până se dizolvă zahărul);
2. În tavă se pun fructele spălate și bine scurse;
3. Peste ouă se adaugă laptele, făina și untul topit. Se amestecă bine aluatul cu telul, să nu rămână cocoloașe, iar la final se toarnă peste fructe;
4. Tarta se coace la temperatura de 180 grade, timp de 40-50 min și se servește cu înghețată sau cu zahăr pudră.

Sfat!

- Tarta se va umfla la copt, să nu vă speriați și e bine să nu deschideți cuptorul în primele 20 de minute;
- Se face proba cu scobitoarea și se vede în mijloc dacă e bine copt sau mai trebuie lăsat;
- Când este gata, tarta se lasă la răcit. Ideal este să stea și la frigider 1 ora, ca să se taie mai bine.


Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu