Ingrediente:
1 litru de lapte
2 ouă
2 linguri cu zahăr
1/2 linguriță sare
Aproximativ 3 pahare de făină
Ulei de floarea soarelui
Pentru cremă:
500 ml frișcă lichidă (35%)
100 gr zahăr pudră
Umplutura:
2 kiwi
2 banane medii
10 căpșuni mari
Mod de preparare:
2. Se adaugă apoi jumătate din cantitatea de lapte;
3. Făina aproximativ 3 pahare se amestecă intens până se obține un aluat asemeni smântânei dense. Se face acest lucru pentru a evita cocoloașele;
4. Se toarnă în aluat restul laptelui și o pătrime din paharul cu ulei, acesta va permite să se rumenească clătitele fără a adăuga ulei în tigaie;
5. Se amestecă foarte bine până se obține o masă omogenă;
6. Se prăjesc clătitele pe ambele părți. Pentru prima clătită se va unge tigaia cu puțină grăsime (ulei, unt ). Se obțin clătite destul de subțiri și fără găuri;
7. Într-un bol de bate frișca cu zahărul până se îngroașă (atenție, să nu o transformați în unt!);
8. Fructele se taie cubulețe mici;
9. Într-o formă detașabilă (24 cm) se arajează în jur clătitele, după care se adaugă umplututra, frișca + fructele, după care urmează clătitele și în așa mod se asamblează tot tortul;
10. La final tortul se acoperă cu jumătățile de clătite care au rămas în afară și se dă la frigider peste noapte.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu