Ingrediente:
240 gr unt, 82,5%
150 gr zahăr
2 gălbenușuri
400 gr făină
1/2 linguriță praf de copt
Sare
200 gr arahide
Mod de preparare:
1. Untul la temperatura camerei se mixează cu zahărul timp de 4-5 min., până untul se deschide la culoare și capătă o textură pufoasă
2. Se adaugă gălbenușurile de ou și se mixează până se încorporează
3. Făina se cerne și se încorporează cu praful de copt și sarea și se adaugă în amestecul de unt. Se încorporează totul până aluatul se adună
4. Aluatul se dă la frigider pentru 30-40 min, după care se întinde într-o fîșie cu o grosime de aproximativ 5-6 mm
5. Din foaia de aluat se decupează cercuri cu diamentrul de 8-9 mm, iar în centru se decupează un cerc mai mic cu diametrul de 3 mm
6. Inelele se dau la congelator timp de 15 min, după care inelele răcite se trec prin ou și arahidele puțin coapte anterior într-o tigaie
7. Se aranjează inelele într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și se dau la copt pentru 15-20 min la temperatura de 200 grade
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu