Eclere clasice cu cremă fiartă

Ingrediente:

200 gr făină
100 ml ulei
200 ml apă
5-6 ouă
ciocolată neagră

Pentru cremă:

500 ml lapte
100 grzahăr
2 ouă
140-150 grame făină
100 gr unt

Mod de preparare:

Crema:

Se amestecă ouăle cu zahărul. Se adaugă făina, 250 ml lapte şi se amestecă bine.
Restul laptelui se pune într-o oală să se încălzească (să nu fiarbă), apoi se toarnă prima compoziţie peste laptele de pe foc. Se amestecă continuu să nu se prindă şi până se îngroaşă bine, după se adaugă untul. Se ia crema de pe foc şi se lasă să se răcească.

Aluatul:

Apa cu uleiul se fierb, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se adaugă pe rând ouăle, omogenizându-se bine. În tava tapetată cu hârtie de copt se pun cojile de eclere, apoi se coc la 200 grade timp de 25 de minute. Cojile astfel obţinute se taie pe jumătate şi se umplu cu cremă. Deasupra se glayurează cu ciocolată.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu