Dutch pancake sau Clătită Olandeză

Ingrediente:
470 ml lapte
4 ouă
4 linguri zahăr tos
160 g făină
2 fiole esență de vanilie
120 g unt

Pentru servit:
Zahăr pudră, fructe de pădure, sirop de arțar, frișcă, miere, cremă de ciocolată, mascarpone

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la treaptă mare. Punem untul într-o tavă (cu dimensiunea de 33 x 23 x 5 cm) sau o tigaie de fontă, dă la cuptor să se topească. Între timp, într-un bol mare (dacă ai un blender/mixer care vine cu tot cu castron e perfect, îți va ușura munca mult) combinăm laptele cu ouăle, vanilia, făina și zahărul granulat. Când se topește untul (nu îl lăsa să se evapoere sau să se caramelizeze) turnăm aluatul în tavă și îl nivelăm. Lăsăm să se coacă timp de 20-30 de minute sau până când mijlocul se coace și marginile devin pufoase și aurii. Scoatem din cuptor și punem deasupra topping-ul de servire dorit, din sugestiile de mai sus.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu