Lasagna cu sos bolognese

 


Ingrediente:

Pentru sosul bechamel:

1 l lapte
100 g unt
100 g faina de la Casa Rinaldi
sare, piper de la Casa Rinaldi

Pentru ragu bolognese:

350 g carne de vita mai grasa (pulpa, spata)
1 morcov
1 ceapa
1-2 tije de telina
400 ml passat sau rosii la conserva
2-3 linguri de ulei de masline de la Casa Rinaldi
500 ml apa rece
sare, piper de la Casa Rinaldi

Pentru montare lasagna:

500 g foi lasagna de la Casa Rinaldi
250 g Parmigiano Reggiano de la Casa Rinaldi


Mod de preparare:

Sosul bolognese:

1. Într-o tigaie antiaderenta se încinge uleiul de măsline, se adăugă ceapa și se călește ușor. Se adăugă morcovul și, în final, tijele de țelina

2. Se omogenizeaza carnea și se lasa un pic la prăjit. Se adăuga sucul de roșii si 500 ml apa rece și, sub capac, se lăsa sosul la fiert (la foc mic) timp 90 de minute amestecând ocazional. Dacă e nevoie, se mai poate de adăugat apă. Tot acum se asezoneaza și cu sare si piper proaspăt măcinat

3. Se omogenizeaza sosul si se lăsa la fiert până a scăzut frumos

Sosul bechamel:

4. Într-o cratiță încăpătoare se topeste untul și se adăuga făina. Se amesteca bine cu telul și se găteste timp de 2-3 minute acest la foc mediu. Treptat se adauga laptele si se amesteca până s-au desfăcut cocoloașele. În final se adăuga condimentele

5. După ce sosul bechamel si cel de ragu (bolognese) sunt gata, se monteaza lasagna. Se mai gustă o dată dacă este suficientă sare și condimente. Se alege o tava adânca și cu dimensiuni potrivite (se face probă cu foile pentru a vedea cu se așază mai bine). Pe fundul tăvilor se pun câte 1-2 linguri de sos alb, întins bine. Apoi se așează 3 foi pe fundul tăvii

6. Deasupra se toarna câte un polonic de sos bechamel. Urmează un strat de foi și un polonic de ragu. Peste sosul roșu se presară o parte din parmezanul ras (acesta trebuie împărțit în 6 ca să ajungă până la ultimul strat). Se aseaza din nou foi și apoi deasupra bechamel, apoi foi și ragu. Se repetă operațiunea până obținem cele 6 rânduri de foi

7. Deasupra se pune fie doar bechamel, fie o combinație de ragu cu bechamel. Eu am pus din ambele.

8. Lasagna se coace la cuptorul preîncins la 180 C timp de 30-40 de minute (funcția sus+jos+ventilație sau treapta medie/mare la cuptoarele pe gaz)


Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu