Focaccia în stil Italian



Ingrediente:

Pentru aluat de focaccia:

500 g faina de la Casa Rinaldi
350-400 ml apa
25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare de la Casa Rinaldi
40 ml ulei de masline (2 linguri bune) de la Casa Rinaldi


Topping focaccia (la alegere):

ulei de masline si sare marina grunjoasa de la Casa Rinaldi
rosii cherry
masline fara samburi (rondele sau jumatati) de la Casa Rinaldi
crengute de rozmarin
frunze de busuioc
1-2 catei de usturoi zdrobiti


Mod de preparare:

1. Se cintaresc faina si apa (calduta). Intr-un castron, se faramiteaza drojdia in putina apa calduta impreuna cu lingurita de zahar si o lingura de faina (apa si faina sunt din cele cantarite). Se presara totul cu putin faina si se lasa drojdia sa „infloreasca” 5 minute

2. Se toarna in castron restul de faina si apa si se mixeaza aluatul timp de 2-3 minute, cat sa se obtina o compozitie omogena. Se acopera aluatul cu un stergar de bucatarie si se lasa 15 minute la odihna

3. Dupa 15 minute se adauga in aluat sarea si, treptat, uleiul de masline. Aluatul devine mai consistent pe masura ce se framanta deoarece i se dezvolta reteaua de gluten. Framantarea dureaza cca. 10 minute. Aluatul este unul elastic si curgator

4. Se pregateste tava de copt se toarna aluatul si, cu palmele unse cu ulei, se distribuie pe intreaga suprafata disponibila. Tava se inveleste in folie de plastic (ca sa nu faca crusta in timpul dospirii) si se lasa 30 de minute la dospit (la temperatura camerei)
topping focaccia

5. Cuptorul se incinge la 220 C (treapta maxima la cele cu gaz).

6. Intre timp se pregatesc ingredientele pentru topping. Se spala si taie rosiile cherry, se feliaza maslinele

7. Dupa ce focaccia a dospit se trece la decorarea ei. Se presara cu rosii si masline, se coace la temperaturi foarte inalte de 220 – 230 C (treapta maxima la cuptoarele cu gaz). Cuptorul trebuie sa fie bine preincins!

8. Focaccia s-a copt 15 minute la 220 C. S-a rumenit frumos la suprafata si a crescut putin in inaltime



Poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu